Dagelijks archief: 2 augustus 2017

02 augustus 2017 – Litochoro via Larissa naar Volos

lisette yue jan

Vanochtend werden we stereo gewekt. De wekker van de telefoon en de naastgelegen kerk begonnen allebei om 07.30 uur een heleboel lawaai te maken. Na het ontbijt hebben we de auto weer ingepakt en ging onze rondreis weer verder. Als eerste zijn we vandaag naar de stad Larissa gereden.  Wat een leuke verrassing is deze stad. Het is even een drukke boel als je met de auto de stad in komt, maar daarna is het een groot voetgangersgebied, leuke terrassen en heel veel leuke winkels. Je kijkt je ogen uit.  We blijven er tot na de lunch.

Na de lunch rijden we van Larissa binnendoor naar Volos. Het blijkt echter niet zo’n hele spannende weg te zijn, maar zo’n 30 kilometer recht vanuit het binnenland, richting de zee.

De Tomtom brengt ons weer netjes bij het hotel in Volos waar we de komende twee dagen verblijven. Het lijkt wel of er bij ieder hotel iets niet klopt. Na twee hotels waarbij we bij het douchen de doucheslang vast moesten houden, omdat je hem nergens aan kon ophangen, hebben we vandaag een toilet zonder bril. Volgens Jan erg makkelijk voor hem, maar Y-A en ik zelf vinden het toch wat minder.

Bij het hotel hebben  we een mooi en schoon zwembad. Als wij om 16.30 uur gaan zwemmen is het bijna helemaal leeg. Het is wel even moed verzamelen, want het water van het zwembad wordt niet verwarmd en is vergeleken met de omgevingstemperaturen erg koud. Het levert behoorlijk vermaak op als wij uitgezwommen zijn en er andere mensen ook het water in zien gaan.

Voor het avondeten lopen we naar het strand. Er zijn niet zoveel restaurantjes, dus wij kiezen het eerste restaurant. Achteraf blijkt de rekening toch wel aan de dure kant. Zo blijft het iedere keer weer een verrassing wat we betalen voor het brood en het water wat standaard op tafel wordt gezet.

Voor morgen hebben we nog geen concrete plannen. Misschien houden we wel een rustdag bij het hotel, of gaan we morgenochtend toch nog even met de auto naar Volos stad zelf. Nu zitten we namelijk toch wel weer een aantal kilometers buiten de stad.

2017-08-02-01

(Bron foto: Lisette ©)