Dagelijks archief: 5 augustus 2017

05 augustus 2017 – Meteora kloosters

lisette yue jan

We zijn vanochtend al vroeg opgestaan, zodat we om 08.00 gelijk kunnen ontbijten. We zijn niet de enige hotelgasten met dit idee en om 08.05 uur zit vrijwel heel de eetzaal vol.

Rond 08.30 uur vertrekken we naar de grootste klooster van het Meteora gebergte. Het klooster is vanaf 09.00 uur te bezoeken, maar er staat al een flinke rij als we bij het klooster aankomen. Het is een flinke klim naar boven, maar wel de moeite waard. Niet alle ruimtes in het klooster mag je zien, maar het museum en de kerk zien er prachtig uit.

Het is maar goed dat we al vroeg bij het klooster waren, want bij vertrek staan de auto’s minstens een kilometer langs de berg geparkeerd. Ook zijn de temperaturen flink opgelopen, dus meer kloosters bezoeken laten we zitten. Wel rijden we een mooie route om de overige kloosters vanaf de bergen te fotograferen.

De lunch doen we in Kalabaka en daarna rijden we terug naar het hotel, waar wel tot 16.30 uur lekker bij de airco op de kamer blijven. Daarna verplaatsen we ons naar het zwembad waar we zwemmen en een drankje drinken.

Voor het avondeten rijden we weer naar Kalabaka. Y-A heeft op de kaart een panorama restaurant gezien. Het restaurant heeft inderdaad een mooi uitzicht op de bergen van Meteora en we blijven er zitten tot de zon onder gaat.

Terug op de kamer zorgt Jan ervoor dat alle foto’s van de afgelopen dagen weer online staan. En zo zit ons bezoek aan Meteora er ook weer op en reizen we morgen verder naar Metsovo.

2017-08-05-01

(Bron foto: Lisette ©)

Foto’s van dag 8 tot en met dag 16

Hierboven in het vaandel “foto’s” heeft Jan in de map van Griekenland de foto’s geplaatst van dag 8 tot en met dag 16 van onze reis.

Dag 08 van van Kastoria naar Edessa;
Dag 09 omgeving van Edessa;
Dag 10 van Edessa naar Thessaloniki;
Dag 11 Thessaloniki;
Dag 12 Thessaloniki;
Dag 13 van Thessaloniki naar Litochoro;
Dag 14 van Litochoro via Larissa naar Volos;
Dag 15 omgeving van Volos;
Dag 16 van Volos naar Kalabaka;

2017-08-04-01

(Bron foto: Lisette ©)