Postcrossing – 23 mei 2017

Gisteren zelf de laatste postcrossing kaarten gepost voor de zomervakantie. Er reizen nu nog 20 van de 23 kaarten die we mogen verzenden. Voor elke kaart die wordt geregistreerd ontvangen Y-A en ik ook een kaart. Totdat we op vakantie gaan, zal de postbode ons huis nog wel een aantal keren weten te vinden. Zoals vandaag. Vandaag lagen er weer vier kaarten te wachten om geregistreerd te worden.

Kaart 1 is verzonden vanuit Taiwan. Op de kaart de afbeelding van Jiufen. Vorige week ontvingen we ook al een kaart uit deze plaats. De stad wordt ook wel Chifen genoemd. Het stadje heeft zijn bewoners te danken omdat er tussen 1890 en 1900 goud in de grond werd gevonden. Nu is het stadje een toeristische attractie.

2017-05-23 4x_0001

(Bron fotograaf kaart: onbekend)

Kaart 2 komt van een postcrosser uit China. Deze postcrosser is een landschapsarchitect en is maar liefst drie keer in Nederland op vakantie geweest. Op de kaart een afbeelding van monniken in gebed.

2017-05-23 4x_0002

(Bron fotograaf kaart: onbekend)

Kaart 3 komt van een postcrosser uit Australië. Op de kaart staat de Batman Bridge afgemeerd. De rivier heet Tamar en is zo’n 70 kilometer lang. De Batman Bridge, gebouwd in 1966 is de enige hoge brug over de rivier. De brug is vernoemd naar John Batman (1801-1839), een van de eerste blanke boeren in Tasmanië

2017-05-23 4x_0003

(Bron fotograaf kaart: onbekend)

Kaart 4 komt van een postcrosser uit de Filipijnen.Het land heeft maar 2060 postcrossers. In de afgelopen 5 jaar hebben we al 4 kaarten uit dit land ontvangen. Op de kaart staat de San Juanico Bridge afgebeeld. Het is de langste brug van het land, met een lengte van 2.16 kilometer. De bouw van de brug startte in 1969 en duurde maar liefst 4 jaar.

2017-05-23 4x_0004

(Bron fotograaf kaart onbekend)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>