03 augustus 2017 – Volos

lisette yue jan

Op dag 15 van onze vakantie houden we het rustig. We staan om 08.00 uur op en we zijn rond 09.00 uur beneden in het restaurant voor het ontbijt. Het is mogelijk om in de tuin te ontbijten, maar wij kiezen een plek binnen. De deuren naar de tuin staan open en we voelen alweer de warmte naar binnen komen.

Na het ontbijt rijden we naar Volos Centrum om aan de waterkant de replica van de Argo te zien. Ook in Volos is het weer druk en chaotisch in het verkeer. Het valt niet mee om een parkeerplaats te vinden. Overal staan borden dat je niet mag parkeren, maar de Griekse bevolking trekt zich maar weinig van deze borden aan. Wij besluiten dus ook maar om onze auto ergens in een straat te parkeren waar het eigenlijk niet mag. Van onze parkeerplaats is het een kwartier lopen naar de Argo. Inmiddels is het alweer meer dan 32 graden. We zoeken dus de schaduwzijde van de straat op.

Op internet hebben we gelezen dat het ook mogelijk is om een vaartocht met de Argo te maken. Op de kade is nergens een kaartjeskantoor te vinden, maar met 50 man roeien zag Jan toch al niet zitten met de temperatuur van vandaag!

Wel drinken we nog een kop koffie op een terras. Daarna doen we bij de lokale Lidl boodschappen voor de komende dagen, zodat we op de kamer weer voorzien zijn van frisdranken en chips.

De middag brengen we door bij het hotel. We lunchen op ons kleine balkonnetje. We zwemmen als enige in het zwembad. Waarschijnlijk omdat de meeste mensen het water veel te koud vinden, of overdag naar het strand gaan, wat hier een paar honderd meter vandaan is.

Ook voor het avondeten blijven we bij het hotel en inmiddels zijn we weer terug op de kamer. De tassen worden weer ingepakt, want morgen rijden we weer verder, naar Meteora, waar we overmorgen de kloosters gaan bezoeken.

2017-08-03-02

2017-08-03-01

(Bron foto’s: Lisette ©)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>