04 augustus 2017 – Volos naar Kalabaka

lisette yue jan

Vanochtend na het ontbijt zijn we weer vertrokken uit Volos. Onderweg naar Kalabaka zijn we ongeveer het verste punt van huis en rijden we nu dag, na dag weer dichter naar huis toe.

Onderweg houden we een koffiestop op een parkeerplaats, maar een leuke stop om ergens te picknicken vinden we niet. We rijden dan ook maar door naar ons hotel in Kalabaka. Gelukkig is vandaag na 10 minuten wachten onze kamer klaar. Het hotel ligt wat afgelegen van het centrum, maar het heeft een heerlijk groot zwembad. We blijven dan ook in de middag bij het hotel.

Eerst eten we een broodje op ons balkon. Zowaar bij dit hotel een heel groot balkon en drie stoelen, zodat we alle drie buiten kunnen zitten. Na de lunch rusten we een uurtje en dan gaan we zwemmen. Het zwembad wordt niet alleen door vakantiegangers gebruikt, maar ook de plaatselijke bevolking komt in de namiddag naar het zwembad toe.

Voor het avondeten rijden we naar het centrum van Kalabaka. Het is er niet zo heel groot, maar we vinden een leuk restaurantje. Als we na het eten besluiten om nog wat van de omgeving te bekijken, zien we dat Kalabaka eigenlijk nog veel groter is. Groot genoeg om morgenavond weer een ander restaurant uit te proberen.

Terug bij het hotel, mag Y-A nog even zwemmen. De temperatuur is nog steeds ongekend hoog en de komende dagen wordt het zelfs overdag 38 graden. Het is dus even zien wat morgen mogelijk is als we de kloosters van Meteora willen bezoeken. De meeste kloosters liggen op 20 minuten traplopen-hoogte.  Tja zonder schaduw wordt dat wel heel erg afzien. Gelukkig zijn er ook nog kloosters waar je gewoon met de auto naar toe kan rijden. En anders wordt het gewoon morgenmiddag weer een middag bij het zwembad.

2017-08-04-2

2017-08-04-03

(Bron foto’s: Lisette ©)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>