05 augustus 2017 – Meteora kloosters

lisette yue jan

We zijn vanochtend al vroeg opgestaan, zodat we om 08.00 gelijk kunnen ontbijten. We zijn niet de enige hotelgasten met dit idee en om 08.05 uur zit vrijwel heel de eetzaal vol.

Rond 08.30 uur vertrekken we naar de grootste klooster van het Meteora gebergte. Het klooster is vanaf 09.00 uur te bezoeken, maar er staat al een flinke rij als we bij het klooster aankomen. Het is een flinke klim naar boven, maar wel de moeite waard. Niet alle ruimtes in het klooster mag je zien, maar het museum en de kerk zien er prachtig uit.

Het is maar goed dat we al vroeg bij het klooster waren, want bij vertrek staan de auto’s minstens een kilometer langs de berg geparkeerd. Ook zijn de temperaturen flink opgelopen, dus meer kloosters bezoeken laten we zitten. Wel rijden we een mooie route om de overige kloosters vanaf de bergen te fotograferen.

De lunch doen we in Kalabaka en daarna rijden we terug naar het hotel, waar wel tot 16.30 uur lekker bij de airco op de kamer blijven. Daarna verplaatsen we ons naar het zwembad waar we zwemmen en een drankje drinken.

Voor het avondeten rijden we weer naar Kalabaka. Y-A heeft op de kaart een panorama restaurant gezien. Het restaurant heeft inderdaad een mooi uitzicht op de bergen van Meteora en we blijven er zitten tot de zon onder gaat.

Terug op de kamer zorgt Jan ervoor dat alle foto’s van de afgelopen dagen weer online staan. En zo zit ons bezoek aan Meteora er ook weer op en reizen we morgen verder naar Metsovo.

2017-08-05-01

(Bron foto: Lisette ©)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>