06 augustus 2017 – Kalabaka naar Metsovo

lisette yue jan

Vanochtend na het ontbijt en nog een kop koffie op de kamer, zijn we rond 10.00 uur weer vertrokken uit Kalabaka. We hoeven vandaag maar 1,5 uur te rijden naar onze volgende hotel in Metsovo.

De eerste 40 kilometer rijden we langs een mooie route door de bergen. Vervolgens een stuk snelweg met allemaal tunnels en daarna nog weer een bergroute naar ons hotel. Tomtom heeft vandaag een bijzondere route in gedachten in Metsovo, maar na een paar honderd meter besluiten we toch maar om zelf na te denken over een route in het dorp. Gelukkig weet Google maps ons wel veilig naar het hotel te brengen.

We hebben een mooie kamer, maar ook hier weer een badkamer met gebreken, de wasbak lekt en de spoelbak van het toilet is minstens 100 jaar oud.

Metsovo is eigenlijk een wintersportplaats. 8 maanden per jaar ligt hier sneeuw in de bergen. Maar vandaag is het er toch zo’n 30 graden. Toch bijna 10 graden koeler dan in Kalabaka.

Het hotel zit aan het plein van het dorpje. Wat de mensen trekt naar Metsovo blijft ons onduidelijk. Bussen rijden af en aan. Maar wij zelf ontdekken niet echt hele bijzondere attracties aan in het dorp, behalve een aantal souvenirwinkels en heel veel restaurantjes.

Metsovo betekent dorp van de beren, maar zelfs het standbeeld van de beren krijgt maar weinig aandacht van alle bezoekers van het dorp.

Inmiddels is het alweer avond. Aan het plein ligt een kerk en ondertussen luisteren we via grote luidsprekers al meer dan een uur naar een kerkdienst. Morgen reizen we verder naar de noordwestkust waar we nog 5 dagen in een hotel verblijven voordat we weer richting huis gaan.

2017-08-06-1

2017-08-06-3

2017-08-06-2

(Bron foto’s: Lisette en Yue-Anne ©)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>