07 augustus 2017 – Metsovo naar Pedika

lisette yue jan

Na een onrustige nacht in een veel te warme kamer, zijn we alle drie blij dat we vanochtend om 09.30 uur bij het hotel in Metsovo wegrijden. Zonder ventilator of airco was de warmte vannacht in onze kamer onhoudbaar, zelfs met alle ramen open. Behalve dat het nauwelijks verkoeling gaf, hoorden we de Griekse vakantiegangers zeker tor 03.30 uur feest vieren op het plein voor het hotel.

We rijden met een grote omweg naar onze laatste stop in Griekenland. Onderweg komen we langs een Ikea waar chauffeur Jan resoluut voorbij rijdt. Uiteraard zijn Y-A en ik daar niet helemaal mee eens. Om het goed te maken stoppen we bij een Jumbo. Y-A heeft al sinds Thessaloniki een bezoek aan deze winkel op haar bucketlist van Griekenland staan. Van buiten lijkt het een hele grote speelgoedwinkel, maar het blijkt veel meer dan dat te zijn. Het is een soort Action, maar dat minstens twintig keer zo groot als in Nederland.

Voor de lunch eten we in een restaurant aan de kust. Het is vandaag nog warmer dan alle andere dagen. Zelfs een tafeltje onder een overdekt dak aan de kust geeft geen enkele verkoeling.  Na de lunch is het nog ruim een uur rijden naar ons hotel in Perdika. Het hotel is snel gevonden. We hebben een ruime kamer met zeezicht. Echter met de volle zon erop en een temperatuur van 42 graden is het onmogelijk om op het terras te zitten. Alles wat we vast pakken is kokendheet.

Op de kamer slapen we eerst een uurtje en dan verplaatsen we ons naar het zwembad, waar we inmiddels al 3 uur vertoeven. Voor het avondeten eten we van de barbecue. Jammer genoeg hebben juist 10 wespen deze avond uitgekozen om ons eten aan te vallen. We eten dan ook wat haastig ons bordje leeg en zijn inmiddels aan een andere tafel gaan zitten. Morgenavond maar wat later eten, want nu de zon is onder gegaan, zijn ook alle wespen weer verdwenen.

Voor de rest van de week nog geen plannen. Als de temperaturen boven de 40 graden blijven, zal het niet zo’n heel actief programma worden. Weil willen we deze week nog een keer naar Parga rijden, waar we al een aantal keren ook met zoons van Jan in een hotel hebben gelogeerd.

2017-08-07-1

(Bron foto: Lisette ©)

2 gedachten over “07 augustus 2017 – Metsovo naar Pedika

  1. Terry

    Wat een hitte dit jaar! Het lijkt China wel :-) Ben benieuwd of wij in Frankrijk hetzelfde zullen ervaren. Lang leve het zwembad dan maar!

  2. admin Bericht auteur

    Het is zeker zo warm als in China. En dat te bedenken dat we dit jaar een keer China hebben overgeslagen omdat we het daar vorig jaar zo warm hadden gehad. Jullie heel veel plezier in Frankrijk en ik stuur met liefde wat van onze warmte ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>