08 augustus 2017 – Perdika

lisette yue jan

Vandaag waren we alweer wakker voor de wekker. Rond 09.00 uur zaten we aan het ontbijt en daarna een paar minuten rijden naar het strand van Arilla. Het is goed dat we er zo vroeg zijn. De zonnebedden zijn gratis, maar je moet wel een drankje bestellen. De bestelling moet met een brommer gehaald worden, want restaurantjes zitten er niet aan het strand.

Wel heeft het strand een bijzondere attractie. Er is namelijk een zeemeermin aangespoeld. Zeker twee uur lang ligt de zeemeermin roerloos in het zand en iedereen laat haar onaangeraakt in het zand liggen. Dan komt er een familie met jongetjes naar het strand. Jongetje 1 gooit met een ferme zwaai de zeemeermin terug in de zee en als hij zijn zwemkleding aan heeft loopt hij het water in en vertrapt tot 2 keer toe de zeemeermin. En alsof dat nog niet genoeg zeemeerminnenleed is doet zijn jongere broertje het nog eens dunnetjes over en probeert de haren uit het hoofd van de zeemeermin te trekken voordat hij daarna achteloos de zeemeermin nog verder de zee in gooit. Het blijkt wel, dat sprookjes nooit goed aflopen en nog treuriger dat ouders dit gedrag allemaal maar goed vinden.

Tussen de middag is er nog net genoeg schaduw op het balkon om onze boterhammetjes op te eten. Inmiddels wordt het snel warmer en blijven we binnen op de kamer bij de airco, die het allemaal maar net bij kan houden. Maar ja de hele middag op de kamer is ook wel saai, dus verplaatsen we ons rond 15.00 uur maar weer naar het zwembad. Ik kan me geen vakantie herinneren dat ik zo vaak in het zwembad heb gelegen, maar het is wel een van de weinige manieren om wat verkoeling te krijgen. De temperaturen bereiken vandaag wel een hoogtepunt met gevoelstemperatuur van 43 graden.

Voor de avondmaaltijd rijden we naar het centrum van Perdika, een paar kilometer van ons hotel vandaan. In Perdika is vanavond een feest, maar omdat de bergweg naar ons hotel onverlicht is hebben we toch maar gekozen om nog met daglicht naar het hotel te rijden. We zitten nu heerlijk uit te waaien op het terras bij het zwembad. Bij het zwembad is de enige plaats met wifi, dus de enige plaats waar ik aan het weblog kan schrijven.

Morgenochtend staan we weer vroeg op, om zo vroeg mogelijk naar Parga te rijden en daar wat rond te kijken en te shoppen. En als de temperatuur niet al te hard op loopt misschien ook nog ergens op een terras lunchen.

2017-08-08-1

2017-08-08-2

(Bron foto’s: Lisette ©)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>