11 augustus 2017 – Perdika – Parga – Perdika

lisette yue jan

Onze laatste dag in Griekenland gebruiken we om na het ontbijt weer naar Parga te rijden. Ook vandaag alweer druk met vakantiegangers als we in Parga aankomen, maar we vinden nog een parkeerplekje op de bergweg. Een kwartiertje wandelen brengt ons bij het eerste terras voor een goede kop koffie.

Ook vandaag is de temperatuur weer enorm hoog. In Parga langs de boulevard maar weinig schaduw. We wandelen een beetje langs de winkeltjes en ontdekken nog wat nieuwe straatjes. In een van de straatjes zit een oude olijfoliefabriek. Een prachtig pand. Bezoeken is mogelijk, maar dat slaan we over.

Voor de lunch gaan we naar de zelfde broodjeszaak waar we twee dagen geleden ook waren. Na de lunch lopen we terug naar de auto, tanken nog benzine voor de terugreis, alhoewel de prijs in Parga wel heel veel duurder is dan we in andere plaatsen getankt hebben.

In de middag het zelfde ritueel als de andere dagen, een paar uur op de kamer bij de airco, die het vandaag nog maar net bijhoudt. Op de kamer pakken we alle koffers weer in, zodat we dat morgenochtend niet hoeven te doen.

Rond 16.30 uur verplaatsen  we ons weer naar het zwembad. Ook voor het avondeten blijven we bij het hotel. Het duurt zeker tot 21.00 uur als de zon ondergaat dat de temperatuur wat lager wordt.

Bij de maaltijd bespreken we de tips en tops van de hotels en activiteiten in Griekenland. Hoog scoorde onder andere de grot van Kastoria, in Edessa de watervallen, in Vergina de graftombe, de bar-boot in Thessaloniki, Meteora en het zwembad van het laatste hotel. Minder was de hoge temperatuur van de laatste twee weken. Verder waren sommige hotels wel erg lastig te bereiken door de steile bergwegen.

Morgen dan beginnen we weer aan de terugreis richting Nederland. Om 20.15 uur vertrekt de boot naar Italië. Er zijn morgen nog heel wat uurtjes over. Best lastig met die hoge temperatuur, maar we gaan gewoon op zoek naar een koel plekje.  Morgen dan ook geen verslag maar pas weer zondagavond als we in ons hotel in de buurt van Venetië zijn.

2017-08-11-1

(Bron foto: Lisette ©)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>